3 Ocak 2014 Cuma

Siteniz için seo yapma önerileri

Siteniz için seo yapma önerileri
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizler için seonun en zoru olan ve yapılması gereken bir işlem olan sayfa seo hakkında bazı kısa bilgiler vermek istiyorum. Sitenizin için seo yapabilirsiniz hatta kategorileriniz için seo yapabilirsiniz ama bir konu için seo yapmak gerçekten en zor ve zahmetli bir iştir.Aslında bakıldığı zaman siteleriniz için backlink alımları yapabilirsiniz kategorileriniz için linkler alabilirsiniz veya sosyal medya vs bir çok seo yöntemini deneyerek sitelerinizin ana dizini için seo yapabilirsiniz.Ama en zor olan sayfa seosunu yapmak inanın biraz daha zordur.Yazdığınız bir makalenin veya satılması için eklediğiniz bir ürünün üst sıralara taşımak  en zorudur.Şimdi sizlere vereceğim bir kaç ipucu ile daha kolay bir şekilde eklediğiniz makaleleri üst sıralara taşıyabilirsiniz.İlk olarak aşağıda vereceğim resme dikkatlice bakmanız ve mantığını kavramanızı istiyorum.sırasıyla giderek sayfa içi seo optimizasyonu nasıl yapalım bunu görelim.Yine her zaman ki gibi başlıklar halinde gitmek istiyorum:

1:Konu Başlığı: Siteye ekleyeceğiniz makale ve vb durumlar için mutlaka benzersiz ve konunuza uygun bir başlık giriniz.Konunuz içeriyle alakalı olması gerekiyor ve mutlaka yazım kurallarına dikkat ediniz.Abartılı bir başlık ve uzun bir başlık kullanmamaya dikkat ediniz.Kimse uzun bir yazı ile arama yapmaz.

2:Keyword (Etiket) Düzeni: Yazdığınız makaleye uygun etiket girmeye çalışın.Bana göre 3 ten fazla etiket kullanılması zararlıdır ama bazı arkadaşlarımız bunu 5 e kadar uygundur diyebiliyorlar.Eğer siteniz için çok sayıda etiket kullanırsanız arama motorları tarafından ceza almanız söz konusudur.

3:Description Kullanılması: Bana göre en önemlisi budur diye düşünüyorum. Description kullanımına arama motorları çok dikkat etmektedir. Description kullanımında mutlaka konu başlığınızı geçiriniz.Ve en fazla 160 harf kullanılmasına dikkat ediniz.

4:H1 Kullanımı: Konu içinde veya başlığınızda mutlaka kodlama yaparken H1 düzeninde kullanmaya dikkat ediniz.Konu başlığı veya konu içerisinde en az bir adet h1 kullanınız.

5:İçerik Optimizasyon (Seo Uyumlu Makale) Düzeni: Eğer siteleriniz için yukarı da dediğimiz gibi makale veya satış yapacağınız ürünler olacak ise mutlaka en az 120 kelimelik makaleler yazmaya dikkat ediniz.Ve konu başlığınızı en az bir kere makaleniz içerisinde geçiriniz.Özellikle belirtmek istediğiniz kelimeleri ise kalın altı çizili vs özellikler katınız.

6:Link Bağlantılar Düzeni: Eğer siteniz için bir makale yazıyorsunuz mutlaka makaleleri birbirlerine bağlama özelliği kurunuz.Mesela makale yazma kuralları ile ilgili bir makale yazıyorsunuz seo uyumlu makale yazma ile ilgili bir makaleniz bulunuyorsa birbirleriyle bağlantı linki kurabilirsiniz.

7:Resim Bilgi Düzeni: Konunuz içerisinde bir resim kullanıyorsanız mutlaka bu resme ilgi bağlantı alt metin özelliği resme isim verme gibi özelliklerini kullanınız.Resmin ne olduğunu açıklayınız.Görsel seo açısından da yararı çok fazladır.

8:Link Url Düzeni: Sitenize yazdığınız bir makale varsa örneğin konu başlığı “Seo Faydalari” olsun url yapısı mutlaka seo url yapısına uygun olmasına dikkat ediniz.Örnek vermek gerekirse ;

http://www.seonun.blogspot.com/seo-faydalari.html (Uygun)

http://www.seonun.blogspot.com/ ?p=123  (Yanlış)

Şimdilik bu kadar arkadaşlar.Aklıma gelen bunlar.Ayrıca şunları da belirtmek isterim ki konu içerisinde iyi bir sayfa düzeni ve kodlama gerektirmektedir. Navigasyon menüsü,alt bilgi menüsü gibi özellikleri mutlaka taşımalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder