Blog nedir?
Hepimizin bildiği gibi internet başlı başına bir okyanus gibi. Bu okyanus, doğası gereği birçok büyük ve küçük balığa ev sahipliği yapmaktadır. İşte internetteki bloglarda, bu okyanusun küçük balıklarıdır.Bloglar için, eskiden epey popüler olan Günlüğün modern şeklidir de diyebiliriz. İnsanlar kendi bloglarını açarlar ve herhangi bir konudaki düşüncelerini tıpkı günlük tutuyormuş gibi yazarlar. En son izlenen film, en sevilen yemeğin yapılışı, denemeler, şiirler, herhangi bir kitap hakkında inceleme vs. bloglarda yazılabilecek konulardan birkaçıdır.Web blogunun ne olduğunu açıkladığımıza göre artık asıl konumuz olan Blogger’a dönebiliriz. Başta da söylediğimiz gibi Blogger, kullanıcılarına kendi bloglarını ücretsiz olarak açmalarını sağlayan güzel bir Google hizmetidir. Eğer bir Gmail e-posta adresiniz varsa hemen başlayarak yalnızca bir dakika içerisinde kendi blogunuzu kurabilirsiniz.
Hangi konu üzerine bir blog açmalıyım?
Bir internet blogu birçok farklı kategoride olabilir. Dekorasyon ile ilgileniyorsanız bir dekorasyon blogu açarak, takipçilerinize yeni çıkan kampanya haberlerinden bahsedebilirsiniz. Eğer modaya düşkünseniz, bir moda blogu açabilir ve yeni trendler, muhteşem elbise ve takı modelleri hakkında yazabilirsiniz. Eğer sporcu bir kişiliğiniz varsa kesinlikle o spor dalı üzerine blog açmalısınız. Deneme veya şiir yazıyorsanız, Edebiyat üzerine bir blog açarak kendi şiirlerinizi ve denemelerinizi binlerce insanın beğenisine sunabilirsiniz.Yukarıda da bahsettiğim gibi onlarca farklı konu üzerine blog açılabilir. Fakat açacağınız blog ne üzerine olursa olsun, insanların ilgisini çekebilmeli. Bu da gerçekten ilgilendiğiniz veya hakim olduğunuz bir konu hakkında blog yazmaktan geçiyor. Örnek vermemiz gerekirse, futboldan hiç anlamayan birinin yapacağı maç tahminleriyle kimse ilgilenmeyecektir. Ama bu işte gerçekten iyi olan birinin tahminlerini binlerce kişi takip edebilir.
Blogger kullanmanın avantajları nelerdir?
Blogger, her şeyden önce bir Google hizmeti olduğundan, Blogger blogları da Google sıralamalarında diğer web sayfalarından her zaman bir adım daha öndedir.
Blogger ile blog oluşturarak hosting ve domain masraflarından kurtulabilirsiniz. Blogunuzu internetin en güvenli sunucularında sıfır masrafla barındırırsınız.
Blogger bloglarının tüm kısımları basit bir yönetim paneli üzerinden değiştirilebilmektedir. Eğer blogunuzun tasarımını değiştirmek istiyorsanız, yalnızca birkaç tıklama ile bunu yapabilirsiniz.
Blogger ile oluşturduğunuz ücretsiz blogunuza Adsense reklamları ekleyebilir ve böylece para kazanabilirsiniz.
Blogger kullanmanın avantajları kısaca böyle. Hemen şimdi bir blog açarak “blogismi.blogspot.com” şeklinde bir adrese sahip olabilir ve dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Son olarak bahsetmeliyim ki eğer blog adresinizden memnun değilseniz, kendi (.com .net .org vs.) domainlerinizi Blogger’a yönlendirerek, hosting ve yazılım masrafından kurtulabilirsiniz.Blogger’a hemen başlamak istiyorsanız ;
Aşağıdaki Adımları Eksiksiz Biçimde Uygulayınız.
- Öncelikle Bir Google Hesabına İhtiyacımız Var.
Oluşturmak İçin ; Tıklayınız.
- Ardından Tıklayınız. ve Google Hesabınızla Giriş Yapın.
- Sol Tarafta Bulunan " Yeni Blog " Butonuna Basıyoruz.
- Bizden İstenen Bilgileri Dolduruyoruz ve Artık Ücretsiz Bir Blog Sahibi Olduk.
Bundan Sonrası Uzun Bir Yol Tabiki Başarılı Olmak İçin Kendinize Özgü Yazılar Paylaşarak Kaliteli Bir Blog Sahibi Olur ve Hatta Bloğunuzdan Ek Gelir Elde Edebilirsiniz Bunları Gerçekleştirmek Sizin Elinizde.
Bloğunuzdan Ek Gelir Etmenin Bir Yolu " Google Adsense " dir.
Tabiki Bütün Bloglar Kabul Edilmez Belirli Sayıda Yazı Paylaşmalı ve Bu Yazılar Kesinlikle Alıntı Olmamalıdır.Unutmayın Attığınız Her Adımı Google Takip Eder ve Ona Göre Kabul Eder.
Benim Bloğum Yeterli Seviyeye Geldiğini Düşünüyorum Diyorsanız Kontrol Panelinin Sol Tarafında Bulunan Kazançlar Sekmesine Gelip Sizden İstenilen Yerleri Doldurup Başvurunuzu Göndebilirsiniz.
İstatistikler Bölümünden Bütün Günlerin Ne Kadar Ziyaretçi Geldiğini Hatta Hangi Ülkeden Hangi Sistemi Kullanarak Hangi Tarayıcıyı Kullandığını Bile Öğrenebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder