GOOGLE ARAMALARDA ÜST SIRAYA YÜKSEL
Google'ın arama algoritmaları sürekli bir değişim göstermektedir. Google aramalarda üst sıraya yükselmek için en iyi 3 yolu sizler ile paylaşmak istedim. Umarım yararı olacaktır.
Google sıralamasında üst sırada çıkmak, her web sitesi sahibinin hayalidir. Blogspot uzantılı web sitelerinin SEO konusunda başarılı olma yolu 2014 yılı itibariyle biraz daha kolaylaştı. Google'ın SEO'dan sorumlu Bakanı Udi Manber, Wired Dergisi'ne yeni algoritmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Yenilenen algoritmaların doğru bilgiden yana olduğunu açıklayan Manber, sürekli güncellenen bir Google algoritması olduğunu da belirtmişti.
Değerli arkadaşlar, büyük web siteleri bünyelerinde çalıştırdıkları SEO uzmanları sayesinde Google'ın sürekli yenilenen bu sihirli SEO algoritmasına ayak uydurabiliyorlar. Küçük işletmeler ve blog sahipleri ise Google'ın isteklerini yerine getirebilmek birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.
Bu makalemizde google'da ilk sıraya yükselmek için sizlere üç önemli yoldan bahsedeceğim.
1- Kullanıcıya odaklanın
Google'ın algoritmaları sürekli değişim gösterse de, değişmeyecek yapı taşları yok değil. Blogunuzdaki yazılarda bahsettiğiniz konular içerisinde en yüksek kaliteyi sağlarsanız her daim Google algoritmasının sevdiği en güzel işi yapmış olursunuz. İnsanların arama motorlarında arayacakları olası kelimeler üzerine bir metin hazırlamanız işinizi çok daha kolaylaştırabilir. Çünkü kullanıcılar Google aramalarında her zaman aradıkları bilgiyi ilk ziyaret ettikleri sitede bulmak isterler.
Blogunuz en iyi bilgileri sunduğu taktirde doğal olarak başarılı bir SEO çalışması da yapmış olacaksınız. Google açısından blogunuzun önemi, ziyaretçilerin aradıkları bilgiye doğru ulaşabildikleri kadardır. Yüzlerce Google ve SEO önerisi içerisinde tek değişmeyen gerçek, kaliteli içerik ve haliyle kullanıcı odaklı bir web sitesine sahip olmanızdır.
2- Sosyal medya baş tacınız olmalı
Google'ın yenilenen algoritması için olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya paylaşımları özellikle bu seneye damgasını vuracak gibi. Ben blogum için Facebook, Pinterest ve Twitter kullanmıyorum. Henüz erken olduğunu düşünsem de sizler yeni yazılarınızı Facebook ve Twitter gibi platformlarda mutlaka paylaşın.
Google'ın SEO için çok güvendiği iki sosyal medya oluşumu var. Bunlar, Google+ Plus ve Pinterest diyebilirim. Blogda yayınladığınız yazıları konu etiketi ile birlikte Google+ profilinizde yayınladığınız taktirde, kullanıcılar tarafından sitenize ziyaretçi akışı olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca Google'ın sosyal medyada alınan yorumlara göre web siteleri değerlendirdiğini düşünürsek, mutlaka paylaşıma açık olun. Pinterest ise 2014 yılına SEO anlamında damga vuracaktır. Türkiye'de ona pek sıra gelmedi ama Google'ın çok değer verdiği site kategoriler şeklinde ilgi alanlarına göre paylaşımları ayırıyor. SEO konusunda birçok uzmanın önerdiği Pinterest'i denemenizi öneriyorum.
3-Üç kuruş para için blogunuzu rezil etmeyin
Blogunuzdan üç kuruş daha fazla para kazanacağım diye emeklerini çöpe atmayın. Özellikle Türkiye'de blog tutan vatandaşların çoğu para için pop-up reklamları ile sitelerinin her yerini dolduruyor. Bu durum Google'ın hoşuna hiç gitmiyor diyebilirim. SEO'nun kullanıcı odaklı olmaya başladığı bu yıllarda reklam geliri elde edebilmek için blogunuza gelen ziyaretçileri rahatsız eden reklam tiplerine başvurmak kendi kendine intihardır.
Birçok blog yazarı ile tanıştım ve neredeyse hepsinin aklında ileride daha çok nasıl para kazanabilirim sorusu var. Google her ne kadar yapay zekaya sahip olsa da asla aptal değil. Bunun için istenmeyen reklam içerikleri Google sıralamanızı bir adım daha aşağıya çekecektir.
Yabancı bloglardaki tıklama başı gelir ile yerli bloglarımızdaki geliri karşılaştıracak olursak ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağınızı tahmin ediyorum.
Son olarak;
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Blog tecrübelerinizden yola çıkarak sıraladığım maddeleri rahatlıkla çoğaltabilirsiniz.
Benim için olmazsa olmaz bu 3 yol, blog hayatım boyunca her daim işe yaradı. Bu konuda sizlerin görüşlerinizi merak ediyorum. Yorumlarınızı paylaşmaktan lütfen çekinmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder