31 Aralık 2013 Salı

Robots.txt Nedir ? , Nasıl Oluşturulur ? | Seonun.blogspot.com

Robots.txt Nedir ? , Nasıl Oluşturulur ?
Bu yazımda Robots.txt yapımı hakkında siz ziyaretçilerimizi bilgilendireceğim. Robots.txt sitenin ana dizininde bulunan ismi değişmeyen, Google Botları için kılavuz bir dosyadır. Yani Google Botları sitenizi ziyaret ettiğinde, dosyanız varsa ilk Robots.txt dosyasına girecektir, yoksa işiniz zor, Robots.txt dosya içersinde bazı kodlar görecektir ve bu kodlar doğrultusunda nereleri indexleyeceğini, nerelere girmeyeceğini anlayacaktır. Sonuç olarak Robots.txt Google botları için olmazsa olmazlardandır. Şimdi biz de Robots.txt yapımını beraberce öğrenelim.
Yeni bir metin belgesi açalım ismini Robots.txt yapalım. Robots.txt dosyamız içersinde iki farklı değişkenimiz olacak. Bunlar ve anlamları şöyledir:
User-agent: Google Botu’nun adı gelecek
Disallow: Botun izinlerini gireceğimiz komutlar yer alacak
Örnek 1:
User-agent: *
Disallow
Kodlarımızı yorumlayalım. 1. satırdaki kodumuz da bakınız Google Botları’nın isimleri gelecekti fakat “*” işaretini gördünüz. Bunun anlamı, siteniz tüm Google Botları’nca istisnasız indexlenmesine izin vermişsiniz demektir.
Örnek 2:
User-agent: *
Disallow: /
Gördüğünüz gibi birinci satırdaki user-agent kodumuzun anlamı tüm Google Botları’na sitenizi indexlemesi için izin verilmesiydi. Fakat ikinci satırda “/” böyle bir karakter görüyorsunuz. Bu karakterin anlamı site üzerinde tüm dosyaların taranmaması isteniyor.
Yani bu Robots.txt kod bütününden de anlayacağımız şey, bütün Google Botları’nca sitemizin hiçbir dosyası indexlenmeyecek, taranmayacak.
Örnek 2:
User-agent: *
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /images/
Disallow: /tmp/
Disallow: /private/
Bütün google botları, bu 4 dosyayı indexlemeyecektir.
Örnek 3:
User-agent: DeepCrawl
Disallow: /private/
DeepCrawl, bir google botudur. Görevi ise; sitenizi uzun aralıklarla ziyaret edip, indexlenmesi için gerekli bilgileri toplar. Bu kodların anlamı ise, ismi verilen botun ilgili private klasörünü indexlememeli.
Örnek 4:
User-agent: *
Disallow: /directory/dosya.html
Tüm botlar, ilgili dosyayı indexlemeyecektir. Ama directory dizinindeki dosya.html hariç diğer tüm dosyaları tarar ve indexler.
Örnek 5:
User-agent: *
Allow: /dosya1/site.html
Disallow: /dosya1/
Bu kodların anlamı ise, tüm Google Botları dosya dizininde bulunan site.html dosyası hariç diğer tüm dosyaları taramaz ve indexlemeyecektir.
Wordpress İçin En İyi Robots.txt Kodları :
User-agent: Googlebot
Disallow: /wp-content/
Disallow: /trackback/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /archives/
Disallow: /index.php
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.css$
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/
User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /wp-includes/
User-agent: ia_archiver
Disallow: /
User-agent: duggmirror
Disallow: /

Siteniz İçin Backlink Önemi | Seonun.blogspot.com

Siteniz İçin Backlink Önemi


Backlink bir web sitesi için olmazsa olmazlardandır. Backlink bir web sitesinin popülerliğini belirler. Bir web sitesi diğer siteler tarafından ne kadar öneriliyorsa bu web sitesi kalitelidir.Backlink’in katkı sağladığı diğer bir sistemse Google’nin algoritmalarından biri olan Pagerank sistemidir. Pagerank Google’nin sitenize verdiği değeri göstermektedir. Web siteleriniz 10 puan üzerinden değerlendirilir. Google için bir web sitesi diğer siteler tarafından ne kadar fazla kaliteli Backlink alıyorsa o kadar kalitelidir. Ama Backlink alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır;
1-)Google’nin banladığı sitelerden Backlink alırsanız size bir faydası olmayacaktır.
2-)Link çöplüğüne dönmüş sitelerden Backlink alırsanız Google bu Backlinkleri sevmediği için sitenize pek fazla bir katkısı olmayacaktır. Mesela link çıkışı fazla olan toplistlerden Backlink almanızın size pek fazla katkısı olmayacaktır.
3-)Bazı web siteleri gizli Backlink vermektedir. Bu tip sitelerden alacağınız Backlinklerinde size katkısı olmayacaktır.
4-)Backlink alımını bir günde kesinlikle yapmayın.Bu işlemi belli süreçlere bölün.
Bunların dışında kaliteli Backlink almak istiyorsanız ;
1-)İçeriğinizle alakalı sitelerden Backlink almaya çalışın.Bu işlem biraz zordur ama başardığınızda emin olun size katkısı çok fazla olacaktır.
2-)Kaliteli dizinlere kayıt olmaya çalışın. (örn: DMOZ)
3-)Sosyal sitelerden link almaya çalışın.(örn: Facebook,Twitter)
4-)Kaliteli forumlarda veya bloglarda yazılar yazarak bu sitelerden Backlink almaya çalışın bu web sitelerinden alacağınız Backlinklerin siteniz için önemi oldukça yüksektir.
5-)Pagerank değerleri yüksek sitelerden alacağınız Backlinkler, sitenizin Pagerank değerini arttırmanızda size yardımcı olacaktır.
Bu yazdıklarımı uzun vade de hayata geçirirseniz emin olun hem arama motorlarında yükselirsiniz hemde sitenize bol ziyaretçi gelir.Bol hitli günler ;)

Googleda İndexlenme Yöntemleri | Seonun.blogspot.com

Googleda İndexlenme Yöntemleri 
Özgün yazılar yazıp güncel içeriğe sahip blog ve sitelerin en ciddi sorunlarının başında içerik hırsızları gelmekte. Saatlerce uğraşılıp emek verilerek yazılan bir yazının botlar aracılığı ile sitenizden çalınıp yayınlanması bir kaç dakika sürüyor hal böyle olunca içerik hırsızları ile mücadele etmeniz gerekiyor en kısa sürede içeriğinizi google’e gösterip indexlemesini sağlamalısınız.
Google’nın sitenizi ve yazılarınızı daha hızlı tanımasını istiyorsanız ping servisi sağlayan web sitelerini kullanmalısınız.  Peki nedir bu ping siteleri nasıl çalışır , kısaca anlatmak gerekirse temel olarak bu sitelerbüyük veri depoları olarak adlandırılır sizin gönderdiğiniz adresteki yazıları havuza alır ve  google botlarını sitenize yollar bu sayede siteniz saniyeler içinde indexlenir ve içerik hırsızlarından önce sitenizdeki yazıyı google hafızaya alır onlar çalsa dahi google çalıntı olduğunu anlar bu yöntem ile bir süre sonra çalıntı yapan siteler arama sonuçlarında yer almazlar.
WordPress kullananlar bunu el ile yapmak yerine sistemini otomatik ping sistemin kullanabilirler Ayarlar sekmesinin yan bölümü olan “Yazma” bölümünün altına ping listesi ekleyebilirsiniz.
Bazı Ping Servisi sağlayan web siteleri
  • http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
  • http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
  • http://blogmatcher.com/u.php
  • http://ping.blo.gs/
  • http://ping.weblogalot.com/rpc.php
  • http://ping.bitacoras.com
  • http://ping.feedburner.com
  • http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
  • http://pingoat.com/goat/RPC2
  • http://pinger.blogflux.com/rpc
  • http://rpc.blogrolling.com/pinger/
  • http://rpc.pingomatic.com/
  • http://rpc.weblogs.com/RPC2
  • http://rpc.britblog.com
  • http://rpc.wpkeys.com
  • http://www.blogoon.net/ping/
  • http://xmlrpc.blogg.de
  • http://xping.pubsub.com/ping

vBulletin Seo Eklentileri | Seonun.blogspot.com

vBulletin Seo Eklentileri

Arkadaşlar vBulletin forum sistemi için piyasada bir çok eklenti var.Bunlar hakkında bilgili olanlar var bilgisiz olanlar var. Bazı yerlerde eksik kılanlar var.Hangisi daha iyi onu bilmeyenler var.İlk önce bunları tanıtalım.
vBSeo
vBSeo ücretli olarak yazılmış bir seo eklentisidir.Sitenizin herşeyini düzenliyor.Meta Etiketlerinizi(meta-tag yapısını ) düzenler.vBulletinizi seoya uygun bir hale getirir. Bununla beraber sitenizi Googleve diğer arama motorlarında yukarı sıralara taşır.
tfSEO
tfSEO ücretsiz bir seo uygulamasıdır.Bu uygulama vBSeo kadar başarılı değildir ancak ismini duyuran bir eklentidir.Kurulumu zor olan bir eklenti olması bir eksi olabilir. Ancak tfSEO ilede iyi sonuçlar almanız mümkün oluyor.
vRewrite
vRewrite ücretsiz bir seo uygulamasıdır.İlk çıktığı zamanlarda inceledim.Gayet başarılı buldum.Ama yeni versiyonlara uyumlu sürümlerini çıkarmamıştır.vRewrite’nin uyumlu olduğu vBulletin sürümünü kullanıyorsanız kullanmanızı öneririm.
Zoints SEO
Zoints SEO ücretsizdir.Ücretsizler arasında en çok kullanılan seo uygulaması denilebilir(benim araştırmam böyle gösterdi).Çoğu şeyi yapıyor.Ancak ücretsiz olduğu için vBSeo ile yarışamıyor.
NuSEO
NuSEO ücretli bir seo uygulamasıdır.vBSeo kadar olmasada yinede etkili bir seo uygulamasıdır.Kullanan arkadaşlar bundan memnundur.Kullanamadığım bir eklentidir.
Editörün Tavsiyesi:
Ücretli seo sistemleri arasında en beğendiğim seo uygulaması vBSeodur.
Ücretsiz seo sistemleri arasında ise benim tercihim tfSEO olacaktır.

En iyi WordPress Seo eklentileri Nelerdir ? | Seonun.blogspot.com

En iyi WordPress Seo eklentileri Nelerdir ? 
Sanal alemde  milyonlarca blog olduğunu biliyoruz ve tüm bu blogların içinde kendi bloğumuzu üst sıralarda yer almasını istiyorsak çok çalışmamız gerekiyor.
Biz bloğumuzu bu seo eklentileri ile bir adım öne çıkarabiliriz. Seo eklentileri içeriğimizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına ve içeriğimle alakalı ziyaretçi çekmemize yardımcı olur.
Siz bloğunuzda ne kadar kaliteli  ve özgün yazılar yazıyor olursanız olun sağlam bir seo alt yapınız olmadan beklediğiniz hiti yakalamanız oldukça zordur aşağıda vereceğim wordpress seo eklentileri ile daha yüksek hitler yakalayabilirsiniz.

All in one seo

En çok kullanılan ve bilinen wordpress seo eklentisi , bu eklenti ile konuların , sayfaların , etiketlerin title ve meta taglarını kontrol edebilir istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu eklenti kurulduğu zaman konu eklerken konular ile alakalı title ve meta tag girmeniz için yeni bir bölüm oluşturur. Bu eklentiyi her bloğa kurmanızı tavsiye ederim.

TGFI.net  seo

WordPress bloğunuzda sayfaların title ve meta taglarını kontrol etmenize yardımcı seo eklentisi , üstte verdiğim eklentiye alternatif fakat ona göre zayıf bir eklenti.
Simple Tags
Yazınıza etiket eklerken , benzer ve ilgi çekici etiketleri size sunan bir eklenti , bu özellik wordpress 2.7  versiyonundan sonraki versiyonlarda olan bir özellik ile benzerlik gösterse de bu eklenti ajax ile farklılık arayanlara duyurulur.
Google XML sitamaps
Arama motorlarının istediği site haritalarını otomatik oluşturan bu eklenti sayesinden sitenizi daha hızlı indextebilirsiniz. Tavsiye ederim
Platinum SEO Plugin
Bu Seo eklentisi all in one seo ile aynı işi görmekte ve ona rakip olabilecek özelliklere sahip ekstra olarak permalinklerinizi (kalıcı bağlantılarınızı) değiştirmeniz durumunda,otomatik olarak 301 yönlendirmesi yapabiliyor.
Redirection
Bu eklenti ile bloğunuzu başka bir adrese yönlendirebilirsiniz , 301 kullanarak bloğunuzu başka bir adrese yönlendirir
Seo Smart Links
Blog içinde verilen linklerde “nofollow” etiketi ile “_blank” etiketi (yeni pencerede açmayı sağlar) gibi alternatiflerden faydalanmanızı sağlayan bir eklenti.

Seo Nedir Nasıl Yapılır ? | Seonun.blogspot.com

Seo Nedir?

Seo ingilizce olarak Search Engine Optimization yani Arama motoru optimasyonu kelimesinin baş harflerinden oluşur. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsar.
SEO’nun temel amacı açılımı itibariyle Arama motoru optimasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla ilgili kitleye ulaştırılmasını sağlamaktır.
Seo, sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir.

Seo Nasıl Yapılır ? – Popülerite

Seo bir nevi doğal bir popülerite sağlama sanatıdır. Bu popüleriteyi en doğal yollarla sağlayan uzmanlar ise en iyi seo uzmanları sayılırlar.
Popülarite kelimesini web dünyası için meşhur olmak kelimesiyle ifade edebiliriz. Google da üst sıralarda listelenmek en iyi reklam türüdür. Ancak üst sıralarda listelenmek aslında reklam yapmakla mümkün olmaktadır. Kısaca sitenizi popüler hale getirmek için yaptığınız tüm tanıtım ve reklamların sonucu olarak siteniz üst sıralara yükselmektedir.
Google bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal ve sağlam bir yapıya kavuşmaktadır.
Bir sitenin popülaritesi açıldığı andan itibaren dikkate alınarak gelişimi değerlendirilir ve arama motoru sonuçlarına doğrudan yansıtılır.

Seo Nasıl Yapılır ? – Doğallık

Doğallık seo çalışmalarındaki anahtar kelimedir. Google yükseltme mantığı doğal bir popülarite esasına dayanmaktadır. Bu doğal popülarite anlayışı içerisinde yapay durumlar fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsu etki yansıtılır.
Doğal popülarite anlayışı içerisinde, yapılan paylaşım ve tüm seo çalışmaları site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu sayede kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi doğmaktadır.
Sitedeki bir makalenin forumlarda, sosyal medyalarda, imleme sitelerinde gibi seoya katkı sağlayan ortamlarda paylaşılması kullanıcı eliyle yapılıyormuş izlenimi taşımalı ve sitelerin kullanıcıya gerçekten hizmet eden faydalı siteler olduğu olgusu oluşturulmalıdır.
Doğallık algısının temelini oluşturan en önemli özellik çeşitliliktir. Tek elden yürütülen çalışmaların doğal görünmemesinin sebebi budur. Bu sebeple yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal ve kalıcı yükselmesini sağlamaktadır.

Google Web Master Araçları Nedir ? | Seonun.blogspot.com

Google Web Master Araçları Nedir ?
Google Wen Yönetici araçlarını web sitesi olan , seo hakkında az çok bilgisi olan herkes bilir. Bu araçlar sitemizin arama sonuçlarını ve google ile alakalı olan kısımlarını yönetmemizi sağlar.
Sayfanıza ufak bir kod ekleyerek bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
Bu uygulamayı kullanarak
  • Sitenizin ana hedef ülkesini seçebiliyorsunuz
  • Tarama hızını ayarlayabilirsiniz
  • Sitenizin adres değişikliğini bildirebilirsiniz
  • Site haritalarını yollayabilirsiniz ( Site haritalarını yollamak sitenizin daha hızlı index’lenmesini sağlar )
  • Sitenize google arama motorunu kullanarak gelen kişilerin hangi kelimelerden geldiklerini görebilir , en sık arama yapılan kelimeler google sıralamanız tablo şeklinde görebilirsiniz
  • Sitenizin iç ve dış bağlantılarını görebilirsiniz
  • Site performansını görebilir ortalama olarak sitenizin yavaş veya hızlı olduğunu öğrenebilirsiniz
  • En çok ziyaret edilen sayfaların yüklenme süreleri
  • Sitenizin anahtar kelimelerini görebilirsiniz
Google web araçlarını çoğu amatör webmaster hala kullanmıyor bunu kullanarak sitenizden daha çok verim alabilirsiniz.

Seo İçin Özgün İçerik Önemi | Seonun.blogspot.com

Seo İçin Özgün İçerik Önemi 
Bu makalemde size SEO yani Türkçe açılımıyla arama motoru optimizasyonunda özgün içerik faktörüne değineceğim.
Nedir bu Özgün içerik?
Bir kere özgün içerik kelimesini özetlemek gerekirse; Özgün içerik tamamen kendimize ait olan organik şekilde yazılmış kelime yoğunluğudur diyebiliriz. Buna insanlar tabiki çeşitli tanımlar da yapabilir. Ama asıl olan şudur ki kendimize ait olan diyebilmemizdir.
Pagerank olayının ortaya çıkış hikayesi zaten belli. Google’ı diğer arama motorlarından da ayıran en önemli kısmı da, yeteneği de budur. Pagerank içeriğe göre hit ölçümü yapar. Bu da demek oluyor ki Pagerank’ın sitemiz ve sitemizin içeriği üzerinde direk etkisi mevcut. Özgün yazılar oluşturarak organik hit yapabiliriz.
Yani şöyle açıklayabiliriz. araba resimleri kelimesi x, y ve z sitesinde aynı içerikle verildiği zaman o sitelerin hit alması namümkün bir olaydır.Ancak farklı başlıkla Araba resimleri üzerine diye bir başlık açıp kendi özgün yazılarımızı yazıp keywords girdiğimiz zaman o konuyla alakalı Pagerank teknolojisiyle Google bizi diğer sitelerden daha üst sıralara çıkarır.
Özgün içeriğin önemini umarım kavrayabilmişsinizdir. İllaki arama motorları değil, ziyaretçiler açısından da bu olay ilgi çekici olacaktır.Yani size eksi değil artı şekilde döner. Bazı insanlar tarafından Pagerank’ın hit aracı olarak kullanılmasına da anlam veremiyorum. Ya da gövde gösterisi olarak görebiliyorlar.

Dipnot geçelim.

Sitenizin içeriği ile alakalı sitelere özgün içeriğinizin linkini ekleyerek ekstra o keywordsler de avantaj sağlayabilirsiniz.Birde yazılarınızı paylaşan kişilerin size linki pingback olarak geri dönmesi de sizin Pagerank‘ınızın artması ve Google’ın keywords yoğunlunu daha kolay hazmetmesini, sitenizi daha rahat indexlemesini sağlayacaktır.

Yanlış Bilinen Pagerank ve SEO’ya Etkisi | Seonun.blogspot.com

Yanlış Bilinen Pagerank ve SEO’ya Etkisi

Öncelikle Pagerank Google için dikkate alınan bir değerdir. Eğer alınmasa bu değerin güncellenmesi gibi bir durum olmazdı. Tabi burada, bu değerin ne ifade ettiği çok önemlidir.Seo’da en çok yanlış anlamanın olduğu konu pagerank değeridir. Bu sebeple bu konuda üzerinde biraz daha yoğun duracağım. Pagerank, web sitelerinin birbirleri ile olan link ilişkisinden oluşan bir puanlama sistemidir. Sitelerin sahip olduğu backlink sayısı ve bu backlink aldığı sitelerin pagerank değerleri, kendi değerlerinin oluşması için en önemli etkendir. Pagerank hesaplaması için yıllar öncesinden beri aşağıdaki gibi bir tablo örnek gösterilir.

Bu tabloya göre, 1 pagerank değerine sahip olmanız için 101 tane 0 pagerank değerli siteden backlink almanız gerekirken, 4 tane pr2 değerli siteden link almanız yeterli olmaktadır. Sol sütun sizin sitenize ait pagerank değerlerini ve sağ taraftaki tablo ise o değere kaç adet ve hangi değerden link almanız gerektiğini gösterir. Unutulmaması gereken bir şey var ki, Google sıralama algoritmalarını güncellediği kadar, pagerank hesaplama algoritmalarında da zaman zaman güncellemeler yapmaktadır. Bu sebeple, bu hesaplamalarda belirli bir kıstasa bağlı kalmak mümkün değildir. Bazı güncellemelerde, alakasız düzeyde değişikliklerin, beklenmedik düşüş ve artışların olduğu görülür, bu durum pagerank algoritmasının güncellenmesi sonrası sizin değerinizi doğrudan etkilediği gibi, link aldığınız tüm sitelerin etkilenerek bunun size yansıması olarak da düşünülebilir.
Peki pagerank nedir? Dikkate alınmalı mıdır? Sıralama açısından önemi nedir? Gibi pagerank mantığını çözmeye yönelik sorulara cevap vererek, bu konuyu daha anlaşılır kılmaya çalışacağım.
Pagerank aslında Google gözünde etkili bir kriter değil sonuçtur. Yani pagerank değerimi arttırırsam sıralamada yükselirim düşüncesine kapılmayın, aksine ne zaman ki sıranızı yükseltecek başarıyı yakalarsanız o zaman bu başarı da pagerank değerinizi arttıracaktır. Bir başka açıklamayla, 10 tane kaliteli link alayım pagerank değerim artsın ve sıralamada yükseleyim gibi bir düşünce olamaz. Çünkü asıl işleyiş, 10 tane link alırsınız ve yükselirsiniz daha sonra pagerank güncellemesinde değeriniz artar. Her zaman için Google sıralama güncellemesi, saatlik günlük ve haftalık olabiliyorken (sektöre, rekabete ve aktifliğe bağlı), pagerank güncellemesi 3 – 4 ayda bir gerçekleşmektedir. Aynı zamanda, pagerank Google sonuçlarını sıralamasıyla doğrudan ilişkili değildir. Eğer öyle olsaydı, pagerank değeri 1 olan site 5 olan siteyi geçemezdi. Bana en çok sorulan sorulardan bir tanesi de budur; “pagerank değeri 1 benim sitem 5, ama benden yukarıda çıkıyor, bu nasıl olabilir?” Birincisi, bir sonraki pagerank güncellemesinde o sitenin pagerank değeri sizin sitenin değerini geçebilir. İkincisi, birinci durum olmasa bile, seo sadece link aldığınız sitelerin pagerank değerine bağlı değildir. Link aldığınız sitelerin sayfa sayısı, içerik kalitesi, içerik benzerliği gibi durumlarla birlikte, site içi 80’e yakın kriterin hangi site tarafından daha doğru uygulandığına da bağlıdır.
Diğer bir konu da linklerin rel=”nofollow” olarak verilmesidir. Nofollow kavramı ilk duyurulduğunda, spamla mücadele amaçlı olarak çıkartıldı ve bu konuda hiçbir resmi açıklama olmadığı için, yurtdışı ve yurtiçi tüm webmasterlar bu etiketin Google sıralamasında hiçbir olumlu etkisi olmadığını belirtmeye başladılar. Halbuki bu konuda gerekli örnekleri sunarak, detaylı anlatımla ilk açıklamayı yaparak birçok webmasterın ve seo uzmanının gerçeği öğrenmesini sağlasak da bu konuda halen yanlış anlamalar bulunmaktadır. Bu konudaki tekrar ile bu eksikliğin de giderileceğini düşünüyorum.
Nofollow 2 türlü kullanılmaktadır;
1. Si meta robots kodu olarak, bu tamamen arama motoru botlarının siteyi taramasıyla ilgili bir durumdur ve linkleri takip etmemesi önerilir.
2. si her linke ayrı ayrı tanımlanan rel=”nofollow” etiketidir ve yukarıdaki kodla bir bağlantı kurularak veya doğrudan Türkçeye çevrilerek birçok kişinin hatalı anlamasına sebep olan bir tanımla “takip etme” olarak bilinmektedir. Halbuki, rel=”nofollow” etiketi kullanılan linkin Google pagerank algoritmasında dikkate alınmaması belirtilmektedir. Yani, bu etiketi kullandığınız site, sizin pagerank değerinizden katma değer alamayacak ve bu şekilde pagerank manipülasyonu yapılamayacaktır. Bu daha çok sizin kefil olmayı kabul etmediğiniz “yorum alanları” gibi yapılarda kullanılmaktadır. Çünkü sitenize yorum yapan kişileri tanımadığınızdan siz istekli olarak onlara link vermiyorsunuzdur. Bu sebeple pagerank değerinizden istifade etmesini istemezsiniz. Ancak bu etiket, o sitenin sizden aldığı linkle üst sıralara çıkmasına engel değildir. Çünkü Google Web Master Araçlarında, tüm backlink sorgulamalarında görülmekle birlikte doğrudan sıralamayı etkileyecek faydayı da sağlamaktadır. Bu sebeple, pagerank değerinizi arttırmayacak link, Google sıralamanızı arttırıyorsa, bu pagerank ve Google sıralaması arasında doğrudan bir bağ olmadığını da en basit yolla göstermektedir.
Google ilk yıllarında, pagerank değeri dikkate alınan ve sıralama açısından belirleyici bir değerdi. Çünkü sıralama algoritması çok basit bir yapıdaydı. Bu sebeple bu tarz değerlendirmeler Google için ve webmasterlar için yol gösterici nitelikteydi. Diğer bir örnek dmoz.org, Google o kadar basit bir yapıda çalışıyordu ki, Alexa puanı, dmoz.org kaydı birkaç edu link ile ilk sıralara oturmak son derece kolaydı. Çünkü kendi algoritması zayıf olduğu için bu gibi harici kriterlere (pagerank harici olmasa da bu listeye dahil edilebilir) oldukça bağlıydı. Ancak her geçen gün algoritmasını geliştirerek, daha kapsamlı hesaplamalar ve değerlemeler yaptıkça, pagerank, Alexa, dmoz.org gibi verileri dikkate almamaya başladı. Birkaç yıl önce dmoz.org üzerinde siteniz kayıt edildikten sonra çok kısa sürede yükselirken, şimdi birkaç sıra bile tetiklemiyor. Bunun tek sebebi Google’ın artık kendine güvenmesidir. Bu sebeple pagerank ilk çıktığı zamanki bilinirliği ile kullanıcılar tarafından sahiplenilse de, Google tarafından aynı değeri görmemektedir.

Sosyal İmleme Out – Sosyal Medya İn | Seonun.blogspot.com

Sosyal İmleme Out – Sosyal Medya İn


Değişen kullanıcı davranışları, arama motorlarının da yeni algoritmalarını belirlemekte ve seo çalışmalarının işleyişini değiştirmektedir. Sürekli gelişen internet kullanım alışkanlıkları seo çalışmalarının da sürekli farklı davranışlarla uygulanmasını gerektiriyor. Ancak eskide kalmış onlarca teknik hala birçok websitesi ve seo uzmanı tarafından hiç çekinmeden uygulanabiliyor. Aslında backlink kavramını bilen ve bunu uygulayabilen kişilerin seo uzmanı olarak kendilerini lanse etmeleri sektördeki en temel sorunlardan bir tanesini oluşturmakta ve bu yazıda bahsedeceğimiz gibi onlarca hatanın meşru görünmesini sağlamaktadır

Sosyal İmleme Nedir ?

Sosyal imleme sistemi, internet kullanıcılarının beğendiği sayfaları daha sonra tekrar ziyaret etmek üzere unutmamak için işaretlediği ve listelediği bir mantıkla oluşturulan platformlardır. İşleyiş yapısını düşündüğümüzde, arkadaşlarınızın hangi siteleri favori listesine eklediği ve beğendiğini görebilir ve siz de bunları ziyaret edebilir hatta beğendiyseniz siz de bunların imleyebilirsiniz. Bu şekliyle oldukça kullanışlı bir sistem. Ancak hiçbir kriter ve filtreleme olmadan çalışan bu sistem zaman içerisinde otomatikleştirilmiş yazılımlar sayesinde de kullanımı hız kazanmaya başladıkça, içeriği alakasız ve değersiz sitelerle dolmaya başladı. Son gelinen durum ile birlikte bir seo çalışması olarak nitelendirilen sosyal imleme en riskli çalışmalardan bir tanesidir.
Türkçe sosyal imleme sitelerine manuel eklemeler zararlı olmasa bile artık bunlar bile fayda sağlayamayacak durumda. Çünkü kendi içinde sosyal olmayan, belirli bir kategorizasyonu veya ziyaretçiler tarafından düzenli takibi olmayan sistemler Googl nezdinde de değersiz hale geliyor.

Yeni Trend Sosyal Medya

Artık bir linki paylaşan profilin, takipçi sayısı, güncellenme sıklığı, o paylaşıma gelen yorum ve beğeni (retweet) sayısı, sosyal medyadaki paylaşımların niteliğini belirleyen ve arama motorları tarafından çok rahat ölçümlenebilen kriterlerdir. Bu sebeple sosyal medya kullanımı seo anlamında en verimli katkıyı sunmaktadır. En azından sosyal imleme sitelerinde olduğu gibi twitterda ve facebookta programla üyelik açılarak link paylaşımları yapılamıyor olması bu sistemi doğal ve ayrıcalıklı kılıyor.

Neler Yapmalı ?


Sosyal Medya Kampanyaları

Sosyal medya üzerinde, çeşitli kampanyalar oluşturarak içeriklerinizin beğeni ve yorum sayısını arttırmanızı öneririz. Bu sayede hem paylaşımlarını hem de sosyal medya hesaplarınız değer kazanacaktır.

Düzenli Paylaşımlar

Sektörünüzle ilgili düzenli içerik paylaşımları takip edilmenizi sağlayacak ve profil kalitenizi arttıracaktır. Bu sayede paylaşımlarınızdaki linklerin de seo etkisi güçlenecektir.

Sosyal İmleme’den Uzak Durun

Seo Hocası olarak son 2 algoritma güncellemesinden sonra hiçbir çalışmamızda sosyal imleme çalışması uygulamadığımız gibi bunu doğal kullanıcı deneyimlerine yönelik oluşturduğumuz sosyal medya paylaşımlarıyla güçlendiriyoruz. Sizlerin de yaptıracağınız çalışmaların içeriğini öğrenerek imleme çalışması yer almadığından emin olun.

30 Aralık 2013 Pazartesi

Pagerank Nedir ? | Seonun.blogspot.com

Pagerank Nedir ?
Bildiğimiz gibi tüm webmasterların hayalindeki şey büyük bir pagerank değerine sahip olmaktır.Peki pagerank mantığı nedir? Ne kadar önemi vardır ve ne ölçüde işe yarar?
Pagerank adından da anlaşıldığı gibi Sayfa Popülerliğidir. Bu sayfanın popülaritesi 1 ile 10 arasında değişebilmektedir.Peki kim 1 kim 10 kim 0 olur?
Pagerank algoritması nasıl çalışır?
Bir internet siteniz var ve sizin internet sitenize referans olan ,yani sizi öneren hiçbir internet sitesi bulunmuyorsa ,arama motorlarının düşüneceği şey şu olur. Bu site kalitesiz bir site ki kimse tavsiye etmiyor, kimse önermiyor.Aynı mantıkla yola çıkarsak, benim futbol üzerine bir internet sitem var diyelim (ki var :p ), diğer internet sitelerinde “futbol resimleri için tıklayınız” deniliyor ve benim siteme yönleniyor diyelim ve bu bir, iki, üç derken yüz site tarafından yapılıyor. O zaman üstlerimiz , yani google ve yahoo amcalarımızın düşüncesi şu yönde oluyor. Bu site kaliteli bir site ki bu internet siteleri bu siteyi öneriyor.
İşte burada pagerank yani sayfa popülerliğiniz artıyor. Günlük pagerank değerleri her zaman kayda alınır ama bunların görünür bir şekilde yerleştirilmesi 2 aylık 3 aylık ve 4 aylık süreçlerde meydana gelebilir.Pageranklara Google toolbar gibi araçlarla yada iwebtool gibi internet sitelerinden bakabilrisiniz.
İşte bu yüzdendir ki… biz webmasterler diğer internet sitesi sahipleriyle webmaster forumlarında buluşuyor ve birbirimizin sayfalarını karşılıklı olarak ekliyoruz.Bir ,iki , üç derken 100 tane internet sitesiyle link takas yaptıktan sonra pagerankımız 0 iken milliyet.com.tr (Page rank=5) ile aynı oluyor. (5 değeri sadece bir örnektir)
Pagerankınızı arttırmak için pr’si yüksek olan sitelerle elbette takas yapmanız iyi olacaktır ama Gpr durumunu aklınızın bir köşesine yerleştirmelisiniz.
Gpr(Fpr) nedir?
Future pagerank yada gelecekteki page rankımız demektir. Bazı internet sitelerinin kendi botları yada google botları sayesinde araştırdığı ve gelecek güncellemedeki page rankınızın ne olacağının gösterilmesidir. Tabiiki keinlikle olacak diye birşey yoktur. O süreç içerisinde birileri sizin linklerinizi kaldırabilir yada siteniz google banı yiyebilir. Şunu belirtmek isterim ki benim hiçbir internet sitemde Gpr değeri yanılmamıştır. 
Pr’si yüksek olan sitelerle link taksı yapmanın yanında Gpr si 4,5 civarı olan siteleri sakın pas geçmeyiniz. Onlar bir süreç içerisinde backlink almış ve potansiyel page rankı olan internet siteleridir. Pr 4′e ne kadar önem veriyorsanız Gpr:4 olan siteye aynı önemi veriniz. Tabi amacınız page ranksa.
Peki bu pagerank mantığını bize aşılayan amcalarımızın pagerankı ne durumda?
Google (Pagerank 10) , Yahoo (Page rank 8), Altavista (Page rank 9) , Msn (Page rank 9), Youtube (Page rank 
Bu şirketlerin bu kadar uçuk pagerank değerlerinin olmasının nedeni dünyanın en iyisi olmaları ve bunları önerenlerin inanılmaz derecede fazla sayıda olmalıdır.Hatta bu sayfada ben onları yukarı yazdığım anda milyonda birde olsa pagerank değerleri için bir arttırım yapmış oldum.
Pagerank 7, 8 olabilir miyiz diyorsanız size çok rahat hayalperestsiniz derim. Pagerank , tıpkı bir strateji oyunundaki leveli anımsatır. Level 1 den Level 2 ye geçmek için 10 adamı öldürmen gerekirken level 7 den level 8 ‘e geçmek için 10 milyon adamı öldürmen gerekir. Şimdi Pagerank 8 gibi değerlere neden hayal dediğimi umarım anlıyorsunuz.Ama illa olacağım diyorsanız Google için bir gökdelen yaptırıp google ana sayfanıza sitenizin linkini eklettirebilirsiniz  Tabi Larry Page amcamız izin verirse (Not: Kimi kaynaklara göre bu milyarder amcamız “r” harfini söyleyemiyormuş ;) )
Peki pagerank bize ne kazandırır?
Tabiiki sizi öneren siteler var diye en tepelere atacak hali yoktur. Kimi zaman pagerank 3 olan bir site pagerank 5 olan bir sitenin üstüne yer alabilir. İşte o zaman backlink mantığı devreye giriyor. Diyelim google’a girdiniz ve “vista kurulumu” diye arattınız. Pr si 3 olan internet sitesi başka sitelerden öneren ismi olarak vista kurulumu kelimesiyle yönlendirilmiş ise Pr 5 olan siteyi rahatça geçecektir. E o zaman ne mantığı kalıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Sizi pr 7 olan bir adet internet sitesi önerirken bir başka arkadaşı pr 1 olan 200 internet sitesi önermiş. Üst sıra kimin hakkı olmalı. Bence 200 ün ;)
Pagerank kısaca bir ölçüttür. Sitenizin hitine ve google’daki indexleme hızınıza tabiiki etki eder ama şunu unutmamalıyız ki pagerank muazzam hit dememektir. Gerçekten başarılı bir site yapmak istiyorsanız mükemmel bir optimizasyonun yanında orjinal ve ayrıntılı içerik olmalıdır.
Google yahoo gibi arama motorlarını neden bu kadar önemsiyorsun diyorsanız şunu belirtirim hemen. İnternet sitelerinin tıklanma oranlarının %95 ‘ini arama motorları oluşturur. Benim siteme günde 1000 kişi giriyorsa 950 si arama motorlarından gelmektedir. Ben 50 ye mi önem vereyim 950 ye mi?
Şunu unutmayalım, Google , internet dünyasının Amerika’sıdır. Ona muhtaç yaşarız. Sesimizi çıkaramayız çünkü o Google’dır.
Aklınıza takılan sorularınız için bu konudan yorum yaz diyerek sorularınızı belirtebilir yada sitedeki iletişim linki aracılığıyla bana mail yollayabilirsiniz.

Backlink Nedir ? | Seonun.blogspot.com

Backlink Türkçe anlami geri link demektir.
Backlink (A) sitesinin (B) sitesine yani sizin sitenize verdigi linke denir.Backlink sayesinde arama motoru botları sitenizi daha sık ziyaret ederler.
Backlink almadan önce hedef kelime ile ilgili sayfanızın içeriğini gelistirmeli, sayfanızın içeriğine uygun özgün makaleler yayınlamalısınız. Özgün, etkili ve güzel makale yayınladıktan sonra Backlink alırsanız bu backlinklerin normal backlinklerden %100 daha fazla yararını göreceksiniz..

Şunu unutmayın ki backlink kalıcı olması gerekmektedir.

Seo da önemli etkisi olan backlinklerin kalıcı olması çok önemlidir. Yanı backlink aldığınız zaman 1 aylık 3 aylık 5 aylık değil ömürlük olmasına dikkat etmelisiniz. Backlink alarak sitenizi yükseltikten sonra backlinklerin kalkması sitenizde kalıcı bir düşüşe sebeb olabilir. Daha sonra başka backlinklerle tekrar yükseltmek istedeiğinizde alacağınız backlinkler aynı etkiyi birdaha göstermeyecektir.

Kalıcı backlink oluşturmak anca şu şekilde olur, haber sitelerine makale vererek backlink alırsanız ve makalenin site kapanmadığı süre siteden kalkmayacağına dair söz alırsanız kalıcı backlink elde etmiş olursunuz.Backlink, bir sitenin anasayfasında veya herhangi bir sayfasında banner'inin veya text linkinin bulunması durumunda text linkin veya bannerin bulundugu sitenin pagerank değerine göre sizin sitenizinde Pagerank degerinin yükselmesini sağlar.
Bir web sitesinin hangi sitelerden link aldığını görmek için Google arama motorunda "link:www.hitsihirbazi.com" şeklinde aratığınızda dizinde çikan siteler arattığınız siteye link vermiş demektir.
Bu hizmeti Backlink Sorgulama sayfamiz'dan da bulabilirsiniz.
Arama motorlarının backlinke önem vermesinin mantığı sudur; A-B-C-F-G-K siteleri (H) sitesine link veriyorsa demek ki bu site kaliteli iyi bir sitedir.
-Pagerank'inin yükselmesinde en etkili araç kaliteli backlink çalismasıdir. 
-Tabiki pagerank değeri yüksek sitelerden link almak daha faydalıdır. 
-Örneğin Pr 0 olan sitelerden 100 linkiniz olacağina Pr 4 olan siteden 1 link almak daha iyidir. Yanlız bu tabiki  pagerank çalışması için geçerlidir.
-Ama siralamada yükselmek için link aldiğiniz sitenin pagerank degeri önemli değildir; kendi kelimesinde siralama konumu çok önemlidir.
Her Kişinin Anlayacağı Şekilde Backlink Nedir ?
Backlink için En kolay tanıtım bir siteye başka site tarafından link verilmesi yani (referans olarak) gösterilmesinebacklink denir. İlk etapta basit bir tanım yapsamda, İnanın Backlink esasında çok ama çok daha kapsamlı bir konudur. Ama kolay ve her kişinin rahatca anlayacğı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Backlink sistemini iş hayatınız da çevrenizin ne kadar geniş yada nitelikli tanıdıklarınızın olmasına benzetebilirsiniz. İş hayatınızda Backlink sistemine bir örnek vermek gerekirse, çok saygın iş çözüm ortaklarınız olduğunu var sayalım size referans olarak sizi diğer kişilerle tanıştırıp sizi tavsiye ediyor gibi düşünebilirsiniz. Bir örnek daha vermek gerekirse bir mahallede iş yeri açtınız ve o mahallenin en sayılan sevilen kişisi sizi tüm mahalle esnafı ile tanıştırarak referans oluyor, buda tüm mahallenin size güvenmesini sağlıyor. İnternet ortamında da size ne kadar güvenilir kaliteli site link verirse Google'da ki mahallenizde yeriniz o kadar iyi olur. :)

Ziyaretci Sayisinin Düsmesine Neden Olan Etkenler






Merhabalar sevgili okurlar bugün size blog veya sitenizdeki ziyaretcilerin düşmesine neden olan faktörlerden bahsedeceğim. Bu faktörler kısaca şunlardır:

1 bloğunuzdaki veya web sayfanızdaki görsellerin geç yüklenmesi

Bloğunuza yüklediğiniz resimlerin boyutuna dikkat edin. Çok fazla boyuttaki resimler hem bloğun açılması hemde resmin açılmasını geciktirir. dolayısıyla kaliteli resimlerden uzak durun. 20 - 30 kb resimler yeterlidir.

2 Otomatik açılan müzik veya videolar


Sevdiğiniz bir müziğin bloğunuza yüklenmesi blog açılınca otomatik çalması ziyaretci sayısının düşmesine neden olabilir. Çünkü herkesin müzik zevki farklıdır. ayrıca bloğunuza gelen ziyaretcilerin müzik dinlemek için gelmedikleri kesindir.

3.Okumayı zorlaştıran yazı fontu


yazı fontu göze batmadan okuyucuya hitap etmelidir. Yani okuması
kolay olmalıdır. Bu nedenle font seçiminize dikkat etmelisiniz.

29 Aralık 2013 Pazar

Macromedia Dreamweaver 8 Full Türkçe [66.Mb]



Macromedia Dreamweaver 8 Full Türkçe




Macromedia Dreamweaver 8



Macromedia Dreamweaver 8 yeni sahibinin adıyla Adobe Dreamweaver tasarımcıların en çok kullandığı sayfa tasarım programıdır. Web tasarımı sadece profesyoneller için değil aynı zamanda amatörlerin de ilgi duyduğu  uğraş alanı olmuştur.  profesyonel web tasarım programı tartışılmaz Dreamweaver programıdır Dreamweaver ile tasarım yapmak çok kolaydır. Aynı zamanda bir çok programlama diline destek veren bu program ile kodlama da yapabilirsiniz. Program çalıştırıldığında tasarım modunda mı yoksa kodlama modunda mı çalışmak istediğinizi size sormaktadır. Aynı zamanda Full Türkçe ve 66.Mb’dır.  

Macromedia dreamweaver 8 full



Macromedia Dreamweaver 8 Full Türkçe

Macromedia Dreamweaver 8 Download

Adobe Photoshop cs6 Full Türkce Tek Link download




merhabalar!
Adobe Photoshop CS6, Eski sürümlerine göre çok daha esnek ve kullanışlı bir arayüze kavuşturulmuştur,bunun nedeni ise adode photoshop yapımcılarının bir şeyi fark etmiş olmaları gibi görünüyor buda başlangıç ve orta seviye kullanıcıları kazanması gerektiği Arayüz üzerinde yapılan değişiklikler sayesinde önceki sürümlerinde de olan birçok ön plana çıkmamış özellik, bu değişiklikler ile programda ön plana çıkmayı başarmaktadır Smudge Tool aracı üzerinde değişiklikler yapılarak daha da işlevsel ve kullanım kolaylığı kazandırılmıştır..


Windows menüsüne yeni bir özellik eklenerek grafikler üzerinde daha rahat oynamalar yapabilmeniz mümkün olacak Adobe Photoshop CS6 üzerinde birçok farklı özellik ile karşılabiliriz bunlardan bazıları karmaşık görüntü seçimleri yani dekupe işlemi yaparken karışık renklerden oluşan bölgelerde seçimleri daha hızlı ve kolay yapabileceğiz.

Gerçekçi boyama ve güçlü yeni fotoğraf araçları ile gelişmiş kapasiteler ile Dijital düzenleme imkanı tanıyor. Kolay maskeleme saç ve yünlü dokularına yönelik hızlı ve kolay seçim özellikleri,Çarpıcı HDR görüntü konusunda güçlü atılımlar Performans ve hızlılık açısından da iddialıdır. Kısacası Adobe Photoshop CS6 ile kendini aşmış ancak tüm bu özellikleri ve daha birçok özelliği bir anda elde edemeyeceğiz. Nedeni ise şimdilik Adobe Photoshop CS6 Extended sürümü ile başlangıç yapmış olması ilerleyen günlerde güncelleme ve vaat edilen tüm bu özelliklere kavuşma imkanımız olacak.
Adobe Photoshop cs6 Full Türkce


27 Aralık 2013 Cuma

Adobe Photoshop Cs6 Full Tek Link İndir



Adobe Photoshop Cs6 



Adobe Photoshop Cs6


Adobe Photoshop Cs6 hakkında bilgi:


Adobe Photoshop Cs5 Nisan 2011′de piyasaya sürülmüştü.Herkes Cs6′yı büyük bir heyecanla bekliyordu. 
Adobe Photoshop Cs’nin yeni sürümü genelde bir önceki sürümden 12-18 aylık sonra çıkıyor.Bugün sizlere Adobe Photoshop Cs6′yı tanıtacağım.  Photoshop cs6, photoshop dünyasında yeni bir çağ açacak diyebilirim.Birazdan photoshop cs6 ile ilgili yeniliklerden bahsedeceğim.Ayrıca bu konuda,  Adobe Photoshop Cs6′nın yeniliklerinden tutunda, ekran görüntüleri, kurulumu ve cracklanması (etkinleştirilmesine) kadar her konuda bütün sorulara cevap bulabileceksiniz. Konunun sonunda, Adobe photoshop cs6′yı indirip, bilgisayarınıza kuracak ve sorunsuz kullanmanın keyfini yaşayacaksınız.Şimdi program hakkında biraz daha bilgi vermek istiyorum…
















Adobe Photoshop Cs6 ile Gelen Yenilikler Nelerdir? 

özetle anlatmaya çalışıcam. Adobe Photoshop Cs6 koyu bir arayüze yani temaya sahip.Bununla birlikte, photoshop cs6′ya extra gelişmiş 3D özellikler eklenmiş durumda.Daha önce ki versiyonlarda olmayan otomatik kaydetme özelliğide, gözlerden kaçmayıp bu sürüme eklenmiş.Diğer bir yeni özellik ise, kullanmadığımız (tools) yani araçların, pasif yani kapalı gösterimi de, cs6 ile gelen özellikler arasında yerini alıyor.Programın yeni arayüzüne dönecek olursak, yeni tema değişikliği birçok kullanıcı tarafından, beğenilse de bir kısım kullanıcı tarafından, eleştiri konusu olmuştur.Bu kesime göre Photoshop Cs6 kullanışsız bir yapıya bürünmüştür. Photoshop uzun yıllardır, aynı arayüzü kullanıyordu ve artık bir değişiklik yapmasının zamanı gelmişti. Ancak panik yapmanıza hiç gerek yok, Adobe Photoshop Cs6 indirdiğinizde, eski arayüzü yani temayı da kullanabilme şansınız olacaktır. Bir başka konu olan yeni 3D özellikler yani yeteneklerden bahsetmek istiyorum. İlk kez Adobe Photoshop Cs4 ile, photoshop kullanıcılarına 

Adobe Photoshop Cs6 Seriali : 1330-1000-3377-4041-1839-2830


Windows’ta bulunan host dosyamıza bir takım satırlar girmemiz gerekiyor. Bunu yapmamızın sebebi, internete bağlandığımızda, program Adobe Photoshop Sitesine bağlanıp, girdiğimiz serial numarasını kontrol edecektir. Yaptığımız bu işlemle programın Adobe sitesi ile bağlantısını kesiyoruz.Yapılması gereken :
“C:\WINDOWS\system32\drivers\etc” klasöründe bulunan “Host” dosyasını açıp en alta, aşağıda verdiğimiz satırları eklemek.

127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 ereg.adobe.com
127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1 wip3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1 ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
127.0.0.1 adobeereg.com
127.0.0.1 adobe.activate.com

Son adım : “C:\Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\UWA” klasöründe bulunan “AAM Update Notifier.exe” dosyasını siliniz.Bu dosyayı silme amacımız, Adobe Photoshop Cs6 her iki saatte bir bu program yardımı ile Adobe sitesine bağlanmaya kalkacaktır.Programı silerseniz, cs6 siteye bağlanamaz, gerçi biz host dosyasında gerekli değişikliği yaptık fakat, işimizi bir kez daha garantiye almakta yarar var.
Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatınız, artık Photoshop Cs6′yı sorunsuz kullanabilirsiniz.